Case 1

Sparren maar ook een kritisch tegengeluid krijgen van een echte vakvrouw

“Bij de overstap van de zakelijke dienstverlening naar mijn eerste functie bij de overheid voelde ik me wat onzeker. Ik had gewerkt als marketingcommunicatiemedewerker in de Retail en bij een corporate afdeling van een grote uitgever. Nu wilde ik ervaring opdoen bij een overheidsorganisatie en werd gevraagd als communicatieadviseur voor een groot ICT-project bij een Ministerie. Het was een eenmansfunctie, dus dat was wennen.

In Jenneke van Dongen zag ik de mentor die ik zocht. Ik wilde iemand bij wie ik met inhoudelijke vragen terecht kon, die me hielp bij het maken van de juiste keuzes, maar ook mijn werk kon toetsen.

Mijn projectleider had weinig ervaring met communicatie en hoge verwachtingen van mijn komst. Als snel stelde hij mij vragen die veel verder gingen dan communicatie. Zonder dat er een gedegen projectplan was, vroeg hij me alvast een communicatieplan te maken. Het project moest duidelijk en snel op de kaart staan.

Bij mijn eerste gesprek met Jenneke bleek dat ik iets te voortvarend te werk was gegaan en essentiële informatie mistte om een goede communicatiestrategie te kunnen bepalen. Ze gaf me advies over mijn eigen (tactische) opstelling en welke stappen er in deze fase nodig waren. Regelmatig belde ik haar of stuurde iets via de mail. Dan gaf ze snel een reactie en becommentarieerde mijn plannen. Ik vond het lastig een strategie te bepalen en mijn keuzes voor media en middelen te verantwoorden. Samen zijn we gaan zitten. Jenneke dacht mee en zorgde door kritische vragen, dat ik mijn eigen gedachten beter kon richten en aanscherpen.

Soms was het ook wel lastig. Dan verplaatste ze zich in de projectleider en stelde lastige vragen. Het krijgen van feedback was ik niet zo gewend, maar daardoor kwam ik wel verder. Ik voelde me uiteindelijk zekerder toen ik het plan aan de stuurgroep presenteerde. Dat hadden we samen vooraf geoefend.

Met Jenneke besprak ik verder hoe ik rekening kon houden met verschillende belangen en de dynamiek van processen. Ik leerde dat het bij de overheid belangrijk is verwachtingen goed te managen en de belangen duidelijk in kaart te brengen.

De communicatiecoach was voor mij het klankbord dat ik nodig had als ik er zelf niet uitkwam. Ik heb nu meer vertrouwen in mijn functioneren en doe de dingen vooral wat slimmer!”

Communicatiemedewerker bij een Ministerie