Case 2

Twee in één: groei in mijn vak en ontwikkeling als persoon

“Ik kreeg een aanbieding als interim-hoofd communicatie. Er moest in korte tijd heel veel gebeuren: een jaarplan maken, reorganisatie van de afdeling, lancering van een corporate campagne en ik kampte met een wat lastige persoonlijke dossiers. Verder was het de bedoeling dat ik ook zelf een aantal zware projecten ging trekken. Ik heb inmiddels veel ervaring in het communicatievak en ken de branche, maar het managen van een afdeling was voor mij helemaal nieuw. De verwachtingen waren hoog en ik voelde de druk bij mezelf stijgen. Ik weet dat ik de neiging heb te veel op mijn bordje te nemen.

Ik kreeg Jenneke getipt via mijn netwerk als iemand met verstand van zaken en veel ervaring. Bij ons eerste gesprek was er een goede klik en het gaf me alle vertrouwen. We bepaalden waar mijn behoeftes lagen en wat ik precies wilde bereiken. Eigenlijk nog concreter dan ik van te voren had bedacht.

Ik kwam telkens met vragen, onzekerheden en problemen waar ik in de praktijk tegenaan liep. Ik ging steeds weg met hele praktische adviezen, nieuwe en frisse inzichten en voelde me gesterkt.

Ik kon er direct wat mee, maar werd ook af en toe behoorlijk uit mijn comfortzone gehaald.

Jenneke gaf me telkens het overzicht, maakte me bewust van mijn sterktes en belemmeringen. Maar ze gaf me ook tips en praktische instrumenten. Ze stuurde jaarplannen die ze zelf had gemaakt en dacht mee over de opzet, locatie en inhoud van mijn eerste teambijeenkomst. En ondertussen zorgde ze dat ik meer focus bracht, zelf tot prioriteiten kwam en leerde hoe ik anderen tot ontplooiing kon laten komen.

Tussendoor heb ik haar gebeld als ik ergens tegenaan liep, zodat ik direct met een gerust hart verder kon. Door de ondersteuning van de communicatiecoach heb ik meer voor elkaar gekregen en ben mijzelf niet voorbij gelopen. Ik merk dat ik mij als manager echt heb ontwikkeld. Regelmatig weg van je werkplek en in vertrouwen en veiligheid naar je werk en jezelf kijken, helpt je absoluut verder te komen. Dat lukt je in je eentje nooit!”